Vanaf nu elke dag een blog

Ja, vanaf vandaag ga ik élke dag bloggen. Gewoon over mezelf, mijn leven met Harry en onze Mechelse herder Pep. Over alledaagse dingen, over zaken die me opvallen en bezighouden, over mijn werk en wat ik meemaak hier in Spanje. Sinds 13 maart zitten we thuis, in huisarrest door het corona-virus. Ik neem je gewoon lekker mee door de dag…

Een meevaller vanochtend. Het is al tegen negenen als Pep heel zachtjes haar snuit in mijn gezicht duwt en me laat weten dat het de hoogste tijd is om op te staan. Ze wil naar buiten, de tuin in voor een plasje. Als we ‘samen’ hebben ontbeten gaat ze op haar bank op het terras liggen wachten. Ze weet dat ik altijd eerst een uurtje achter de computer zit. Harry en ik zijn elke dag bezig met filmpjes voor ons YouTube en Facebook kanaal. Ik lees de reacties en geef hier en daar antwoord. Straks gaan we het filmpje ‘Harry’s zachtgekookte eitje’ (6,22 minuten!) opnemen. Na een uurtje, ik kan de klok er op gelijk zetten, komt Pep de keuken in. Nu wil ze echt uit, even wandelen. Sinds we huisarrest hebben, vandaag precies vier weken, mag ik alleen in de buurt lopen en mag ze niet los, dus wandelen we twee keer per dag de berg op achter ons huis. Zo komen we elke dag aan 7500 stappen. Als we boven op de berg staan en ik zie het uitzicht, de blauwe lucht, maak ik spontaan een Paas videoboodschap voor mijn kinderen in Nederland. ‘Geniet van het mooie weer, het lekkere eten maar blijf thuis!’ zeg ik en natuurlijk dat ik van ze hou, dat ik ze mis en dat het me zwaar valt dat ik voorlopig niet ‘even’ het vliegtuig kan pakken om ze te zien. Als Pep en ik thuiskomen is Harry net wakker. ‘Goedemorgen schat, kopje koffie?’. ‘Ja graag, maar ik wil meteen het ‘zachtgekookte eitje’ filmen’. Ik geniet ervan dat we samen elke dag filmpjes maken. Harry is Harry, ik de cameravrouw en editor. ‘Ja, ben je klaar? Actie!’. Drie takes maken we, die ik meteen monteer. Muziekje eronder en klaar! Net als ik boodschappen wil gaan doen zie ik vanuit mijn ooghoek een spoor van mieren door de gang lopen. He bah, Pep heeft haar bak niet helemaal leeggegeten en er loopt een colonne mieren vanaf het terras zo haar bak in. Gisteren had ik ook al zo’n spoor door de keuken. Je kan geen kruimel meer laten vallen!. ‘Ik ga even naar de winkel’ roep ik naar Harry, die rondjes loopt om het zwembad om aan zijn dagelijkse beweging te komen. Eigenlijk moet ik naar de dichtstbijzijnde supermarkt, maar vandaag gok ik het erop en rijd net iets verder. We hebben zo’n zin in een Paasbrood, lekker met amandelspijs, maar dat kent de Spanjaard niet. Misschien dat de Aldi het verkoopt? Als ik aankom is het rustig. Bij de ingang staat bewaking, handschoenen zijn verplicht, ik heb ze niet aan, dus krijg ik van die plastic dingen waar je binnen no time zweethanden in hebt. Ik gooi mijn karretje vol met alleen maar lekkere dingen. Gerookte zalm, grote gamba’s, drop, apfelstrudel, oosterse hapjes voor in de oven, lekkere koekjes. Ik loop drie keer de winkel door op zoek naar een lekker stol, maar helaas, geen Paasbrood kan vinden. Bij de kassa vergeet ik bijna mijn kassabon. ‘Señora, señora!!’ Ik word teruggeroepen ‘Niet vergeten, de politie kan je controleren!’. Als ik buiten kom zie ik een enorme rij mensen voor de ingang staan, bijna allemaal met mondkapjes op. Ik vraag me af of het zin heeft. Zeker als ik een man onder zijn autostoel zie zoeken naar zijn mondkapje! Geen idee hoelang die daar al ligt. Thuis ga ik languit op het ligbed liggen in de zon. Ik ben net begonnen in deel vijf ‘Maan’ van de Zeven zussen en kan bijna niet meer stoppen. Ook het verhaal over Tiggy boeit me meteen. Pep is weer wakker, ze duwt haar vlostouw vol in mijn gezicht. Of ik effe wil spelen! Ik spring het zwembad in en we doen ‘touwtje trekken’. Maar ik moet wel eerlijk bekennen, ik heb wel mijn wetsuit aangedaan. Het water is pas 19 graden!! Morgen alles over mijn 1e Paasdag! Fijne dag.

Boven op de berg neem ik de videoboodschap op.
Touwtje trekken met Pep

3 Reacties op “Vanaf nu elke dag een blog”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s